Društvo prijateljev mladine Ptuj

: Cankarjeva ulica 5 Ptuj, 2250 Ptuj
ptujdpm@gmail.com
http://www.dpm-ptuj.si/
www.facebook.com/DpmPtuj

: Saška Hodnik
: +386 70 519 241

Društvo prijateljev mladine Ptuj (DPM Ptuj) je samostojno, prostovoljno, nepridobitno, nevladno, nepolitično humanitarno združenje, ki deluje v dobro otrok, staršev in družin pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. V društvu organizirajo tradicionalne prireditve za družine: Jesenski živžav, Veseli december, Otroška maškarada, Pomladna vetrnica, Dirka po polžje, Družinski izlet v neznano, izlet na Pikin festival. Med programe, ki jih društvo izvaja na nacionalni ravni, sodi Otroški parlament, projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), ki poteka že od leta 1990. Otroški parlament je javna tribuna otrok na temo, ki jo izberejo osnovnošolci na državnem otroškem parlamentu. Pomeni tudi obliko sodelovanja otrok v družbenem dogajanju ter pridobivanje vedenj o človekovih in državljanskih pravicah.

Društvo vsako šolsko leto organizira tudi zbiranje šolskih potrebščin za šoloobvezne otroke iz socialno šibkejših družin. Prizadevajo si za ustvarjalno preživljanje prostega časa otrok in mladine in se v ta namen povezujejo in sodelujejo z društvi, zavodi in drugimi humanitarnimi organizacijami, ki jim pomagajo pri izvajanju kakovostnih programov in projektov. Vabijo vse, ki želite aktivno prispevati h kvalitetnejšemu življenju otrok in mladih v našem okolju, da se jim pridružite kot prostovoljci.

icon-walk.png
Društvo prijateljev mladine Ptuj

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Društvo prijateljev mladine Ptuj 46.419302, 15.868696 Društvo prijateljev mladine Ptuj Cankarjeva ulica 5 Ptuj, 2250 Ptuj T: +386 70 519 241 E: ptujdpm@gmail.com Podrobnosti ...