Gledališka sekcija DPD Svoboda Ptuj

:  Jadranska ulica 13, 2250 Ptuj
https://www.facebook.com/TeaterIII

: Janja Erpič
: 040 854 353
: janjaerpic@gmail.com

: Branka Bezeljak
: 031 671 802
: branka.bezeljak@teleing.com

V Stari steklarski delavnici na Ptuju, kjer ustvarjajo, se jim lahko pridružiš in se preizkusiš. Predstava ne potrebuje samo igralcev, plesalcev in pevcev. Vsaj še 10 ali 15 različnih mojstrov in mojstric je vpletenih v pripravo in izvedbo predstave: tonski in lučni tehniki, računalničarji in multimedijski spretneži; lahko preizkusiš svoje likovne želje kot kostumograf, garderober, masker ali scenski mojster in oblikovalec plakatov.

Vsako jesen razpišejo tečaje in treninge za več starostnih skupin. Vse programe vodijo poklicni gledališki, plesni, likovni in glasbeni ustvarjalci.

Gledališki studio (za mlade iz 8. in 9. razreda OŠ): začetni in nadaljevalni tečaji; na koncu nastane gledališka uprizoritev kot zaključna produkcija.

Gledališka šola Teater III – mladinska gledališka skupina (srednješolci in starejši) spoznava vse leto veščine odrskega ustvarjanja – glas, govor, interpretacija umetniškega besedila, odrski gib, petje, osnove dramaturgije in režije kot priprava na študij predstave in tudi za sprejem na umetniške šole.

Teater III – vsako leto uprizori zahtevno umetniško dramsko besedilo. Tako lahko preizkusiš, ali je gledališka ustvarjalnost to, o čemer sanjaš. Nastopajo na številnih prireditvah, slovesnostih, proslavah, pripravljajo raziskovalne projekte (performanse) itd. Svoje znanje občinstvu pokažejo v predstavi, ki ima navadno od 15 do 25 ponovitev.

Člani imajo možnost sodelovati tudi v zelo raznolikih projektih, ki jih izvajajo skupaj s partnerji.  V Teatru III že kar nekaj let kot prostovoljci sodelujejo na festivalu Dnevi poezije in vina. Za to priložnost  nastopijo v polnočnih performansih, berejo prevode poezije svetovno priznanih avtorjev na dvoriščnih branjih in nastopijo na Promenadi poezije. Tudi začetniki lahko nastopijo na prireditvah, kot so vsakoletni Mihčev festival v organizaciji ZKD Ptuj, Teden ljubiteljske kulture v organizaciji JSKD ter ostalih prireditvah, ki jih tekom leta ne manjka.

Spremljajte jih na Facebooku Teater III, kjer boste med Zapiski našli vse zadnje novice. Mesečne ŠOLNINE NI, ker se trudijo ohraniti enake možnosti za vse.

Njihov cilj je sproščati in uriti mladostno domišljijo, učiti samozavesten javni nastop, bogatiti besedni zaklad in izraznost telesa. Ob trdem delu in odgovornosti je tudi veliko zabave, smeha, sproščenosti; predvsem pa spoznaš veliko novih prijateljev.

icon-walk.png
Teater III

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Teater III 46.418617, 15.870071 Gledališka sekcija DPD Svoboda Ptuj Teater III Jadranska ulica 13, 2250 Ptuj T: 040 854 353 (Janja) E: janjaerpic@gmail.com Podrobnosti ...